Grigna, aangepast.jpg

EXCURSIES & ACTIVITEITEN

OP ONTDEKKING
IN LOMBARDIJE


BERGAMO

maandag 09:45 - 17:00
Tijdens deze excursie bezoeken we Bergamo. De ommuurde oude stad is rijk aan smalle straatjes, gezellige winkeltjes, historische bezienswaardigheden en een schitterend uitzicht op de omgeving. We zien heel Città Alta door het volgen van een routebeschrijving met leuke weetjes! Zo is iedereen vrij om zelf heerlijk rond te struinen. Een aanrader is het beklimmen van de Torre Civica, ook wel genaamd 'Campanone', om van het mooiste uitzicht van Bergamo te genieten!

volwassenen € 28,00 kinderen (t/m 12) € 21,00
geschikt voor alle leeftijden
min. 4 deelnemers

Meenemen: zonnebrandcrème, water, telefoon, geld, evt. lunch


KAYAKKEN

Dinsdag 09:00 – 11:00 / 11:00 – 13:00 / 15:00 – 17:00
Een verkoelende activiteit op het prachtige Comomeer mag zeker niet ontbreken. We maken een leuke kayaktocht in een klein gezelschap, we oefenen het peddelen en we genieten van mooie panorama's vanaf het water. Wij zijn wel in voor wat waterpret! Wie houdt er een droog pak aan het eind van de tocht?

Een zwemdiploma is verplicht!

volwassenen € 20,00 kinderen (t/m 12) € 15,00
geschikt voor 6+

max. 4 deelnemers per keer

Meenemen: zonnebrandcrème, water, waterschoenen, zwemkleding


MILAAN

Woensdag 08:00 – 18:00
We maken een onvergetelijke trip door Milaan. Begeleid door een Nederlandstalige Milaan-gids maak je kennis met één van de bekendste modesteden van Europa. Je leert lokale winkels kennen, ontdekt alle geheimen van de lokale foodcultuur, maar ook beroemde bouwwerken liggen op de route, zoals de Duomo Santa Maria Nascente, de grootste Rooms-Katholieke kathedraal van Italië. Uiteraard is er naast de wandeling ruimte voor een bezoekje aan diverse bezienswaardigheden, om te shoppen of voor een Italiaanse lunch!

volwassenen € 40,00 kinderen (t/m 12) € 30,00
geschikt voor alle leeftijden

min. 5 deelnemers

Meenemen: zonnebrandcrème, water, telefoon, geld, evt. lunch


HIKE BERGAMASKER ALPEN

Donderdag 09:00 – 14:30
De omliggende Bergamasker Alpen zijn zeker een bezoekje waard. Dit gebergte bezit vele mooie wandelroutes met fantastische uitzichten! We maken een stoere klim naar de top van een kalkberg, niet de hoogste top van de Bergamasker Alpen, maar wel één met een fenomenale wandeling er naartoe met een prachtig panorama op het hele Comomeer! Deze indrukwekkende wandeltocht heeft een waar alpinistenkarakter en is geschikt voor ervaren wandelaars die geen hoogtevrees hebben.

volwassenen € 20,00 kinderen (t/m 12) € 15,00
geschikt voor 9+

min. 4 deelnemers

Meenemen: zonnebrandcrème, 1,5 L water, zonnebril, rugtas, wandelschoenen, geld, schoon shirt, lunch


SIGHTSEEING COMOMEER

Vrijdag 09:00 – 18:00
Per boot vanuit Lecco bezoeken we verschillende schilderachtige dorpjes langs een rotsachtige kust, die het prachtige Italië ieder op hun eigen manier weergeven. Allen zijn in het bezit van kleurrijke fotogenieke pleintjes en steegjes. Als kers op de taart struinen we rond in de beroemde plaatsjes Belaggio en Varenna! De terugweg leggen we af per trein. De combinatie van een boottocht, wandelingen door de pittoreske plaatsjes en de treinreis met uitzicht over het meer zorgen voor de ultieme beleving van het zuidoostelijk deel van Lago di Como.

volwassenen € 32,00 kinderen (t/m 12) € 24,00
geschikt voor alle leeftijden

min. 4 deelnemers


Meenemen: zonnebrandcrème, water, rugtas, telefoon, zwemkleding, wandelschoenen, geld, evt. lunch


Taalcursus, aangepast.jpg

TAALCURSUS

Maandag t/m vrijdag 9:30 - 11:30
Hoe staat het met jouw Italiaans? Niet alle Italianen spreken even goed Engels, dus kan het best handig zijn om zelf een woordje Italiaans te spreken. Daarnaast is het natuurlijk ook heel leuk om je diner te kunnen bestellen in het Italiaans, om te verstaan welke actualiteiten er besproken worden aan de bar of om zelfs een praatje te kunnen maken met de locals! Viasara combineert graag het leren van de Italiaanse taal met een heerlijke vakantie.
In samenwerking met een taalschool in Lecco, bieden wij een vijfdaagse cursus Italiaans. De cursus bestaat uit 10 lesuren.


MEER...

De omgeving leent zich voor nog veel meer toffe activiteiten, zoals zeilen, suppen, surfen, klimmen en mountainbiken. Ondanks dat deze activiteiten niet in ons programma zijn opgenomen, helpen we je graag aan de adresjes voor een nog actievere vakantie!


Beleef het prachtige Italië!